Werken met klei

In de idyllisch gelegen voormalige kleifabriek bij Rossum gaan de cursussen ĎWerken met kleií in september van start.

Het pand, industrieel erfgoed uit het begin van de 20ste eeuw, ligt midden in een natuurgebied vlakbij Oldenzaal.

Beeldend kunstenares Nicoline Nieuwenhuis heeft hier haar atelier en cursusruimte. Ze woont met haar gezin in wat vroeger de machinekamer was.

Nicoline studeerde in 1974 af aan de Arnhemse Kunstacademie en werkt vanaf 1989 met klei. Zij exposeert in binnen- en buitenland.Zij gaf keramiekcursussen bij Concordia Enschede en ook dit jaar start ze nieuwe kleicursussen in haar eigen atelier. Nicoline weet de cursisten door persoonlijke aandacht en individuele begeleiding op elk niveau te stimuleren.


De cursus

Met interessante opdrachten komen de verschillende technieken van opbouwen, decoreren en glazuren aan bod. Ook eigen ideeŽn kunnen worden uitgewerkt. Als laatste les wordt de cursus besloten met een Raku-stookdag. Deze fascinerende stookmethode in de buitenlucht is een geweldige belevenis.

De lessen worden gegeven op maandag- en dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Eerste les is maandag 24 september 2007 en dinsdag 25 september.

De cursus bestaat uit 24 lessen en kost €340,-
U kunt zich ook inschrijven voor 12 lessen, kosten €185,-
Verlengen is mogelijk. De lessen zijn inclusief het bakken, glazuren en koffie of thee. Klei is tegen inkoopprijs verkrijgbaar.

U bent van harte welkom.